ponedeljak, 11. februar 2019.

Studenti u poseti Skupštini grada

Član Gradskog veća prof. dr Fadilj Eminović danas je u Skupštini grada pozdravio dvadesetak studenata sa različitih univerziteta. „Centar za međunarodne odnose i kulturnu saradnju”, u sklopu svog projekta „Upoznajte institucije Republike Srbije”, organizovao je posetu studenata Skupštini grada, kako bi se upoznali s radom jedinice lokalne samouprave.

Poželevši im dobrodošlicu, Eminović ih je u kratkim crtama upoznao sa onim šta odbornici rade. On je precizirao da Skupština grada Beograda predstavlja lokalnu vlast našeg glavnog grada, te da se na izborima bira 110 odbornika sa mandatom od četiri godine. 

– Grad je velik, ima mnogo problema i treba ih sve rešavati. Trudimo se da građani Beograda budu što zadovoljniji – rekao je Eminović.

On je studente upoznao i sa procesom predlaganja i donošenja Statuta i Budžeta Grada Beograda, što iziskuje mnogo vremena i diskusije. Važne odluke tiču se i izgradnje i održavanja ulica, trgova, poljoprivrednog zemljišta, dodao je Eminović.

– Biti odbornik velika je obaveza, ali kada se neki posao uspešno završi, svi se osećamo ponosno i zadovoljno – naveo je Eminović.

On je posebno izdvojio lepe momente, među kojima su dodela zvanja počasnog građanina Beograda, plakete Grada Beograda i drugih javnih priznanja. 

Pored toga, profesor Eminović obezbedio je da studenti u martu posete Narodni muzej, kao i da ih vodič Turističke organizacije Beograda čeka ispred Starog dvora, gde su nastavili današnji obilazak.